Mankala - Bao > Táblajáték - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Mankala - Bao > 10 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Congklak
http://www.expat.or.id/info/congklak.html

Traditional Game of Indonesia. A Mankala elnevezése Indonéziában Congklak. Indonéziába kereskedők által került be ez az ősi játék.

Congklak
jatek.hu - Játékszabály
http://www.jatek.hu/szabalyok/hlp_mankala.html

jatek.hu - Mankala játékszabály. A játék Afrikából származik, és egyike a legõsibb játékoknak. Két játékos játssza. A játékosok elõtt 6-6 tál van, amelyekben babszemek vannak, kezdõállásban mindegyikben 4.

jatek.hu - Játékszabály
Mancala - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mancala

A mancala egy gyűjtőnév, amely a kétszemélyes táblajátékok egy családját jelöli. A mancala sok afrikai és ázsiai ország társadalmában olyan szerepet tölt be, mint a sakk a nyugati társadalmakban. A játékszabályok nagyon eltérőek lehetnek, mert nagyon sokféle mancala játék létezik. Általában a mancala játékok célja több követ foglyul ejteni, mint az ellenfél; néha azonban az a cél, hogy az ellenfél ne tudjon lépni vagy az, hogy a játékos saját oldala üres legyen.

Mancala - Wikipédia
Mankala
http://terebess.hu/kereskedelem/jatekok/mankala.html

Széleskörű elterjedtsége magyarázza, hogy mind magának a játéknak, mind az ehhez használt táblának megannyi változata létezik. Ezek közül most a mankala játék egyik legegyszerűbb szabályát adjuk közre.

Mankala
Ősi afrikai játékok - 1. rész
http://mindennapiafrika.blog.hu/2008/08/31/osi_afrikai_jatekok_i_resz

Mindennapi Afrika Blog - Ősi afrikai játékok - 1. rész. Afféle kikapcsolódásént a Mindennapi nehézségekből, valamint Afrika hagyományainak más oldalról való megismerése érdekében, úgy gondoltam, hogy néhány, a kontinensen kialakult és elterjedt ősi játékot fogok bemutatni, legyen szó akár táblás játékról, sportról vagy más egyébről. Elsőként az interneten is leginkább elterjedt, roppant egyszerű, ám mégis rendkívül nagy logikai készséget igénylő játékról írok, ami nem más mint a Mankala. Ez a játék akkor vált igazán ismertté Magyarországon és Európában, amikor a mobiltelefonok és az internet elkezdte hódító útját a kilencvenes években, még emlékezhetünk rá, hogy a Nokia mobiltelefonok korai típusain a Mankala alapján készült játékkal mulathattuk az időt...

Ősi afrikai játékok - 1. rész
Óriás fatáblás játékok
http://www.mankala.atw.hu/

A lyukakkal és kavicsokkal játszott játéknak világszerte tengernyi híve van. A játék élvezetéhez hozzátartozik a gyönyörűen faragott játéktábla, valamint az attraktív, színes kavicsok is. A játékoknak nagy az oktatási jelentősége. A játék mindegyik fajtája igen hasznos a gyerekek matematikai képességeinek fejlesztésére.

Óriás fatáblás játékok
Fakopáncs - Kalaha (Mankala)
http://www.fakopancs.hu/kalaha-mankala-p-1143.html

Kalaha (Mankala) játék a Fakopáncs fajáték webáruház kínálatában.

Fakopáncs - Kalaha (Mankala)
A mankala táblajáték
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/mankala.html

Az ősi mankala játék eredete homályába vész. A világ legrégibb (stratégiai) táblajátékának is mondják, sok száz néven ismerik és több tucat változatát játsszák Afrikában, Ázsia egyes részein, a Nyugat-Indiai szigeteken és Dél-Amerikában is. A legnagyobb népszerűségre Afrikában tett szert, hiszen a kontinens szinte valamennyi térségében játsszák. Itt jelentősége nem ritkán túlmutat egy egyszerű táblajátékén, kiemelkedő szerepet kap rítusok, ceremóniák, ünnepek (temetések, esküvők stb.) alkalmával is. Nem ritkán az uralkodói udvar legmagasztosabb rítusainak kellékeként találkozunk vele, az uralkodó beiktatáskor e játékkal bizonyította azt a stratégiai képességét, higgadtságát és bölcs előrelátását, mellyel majdan népét oltalmazza és kormányozza. Széleskörű elterjedtsége magyarázza, hogy mind magának a játéknak, mind az ehhez használt táblának megannyi változata létezik. Ezek közül most a mankala játék egyik legegyszerűbb szabályát adjuk közre...

A mankala táblajáték
Afrika ősi táblajátéka
http://terebess.hu/keletkultinfo/mankala2.html

Az ősi mankala játék eredete homályába vész. A világ legrégibb (stratégiai) táblajátékának is mondják, sok száz néven ismerik és több tucat változatát játsszák Afrikában, Ázsia egyes részein, a Nyugat-Indiai szigeteken és Dél-Amerikában is. E rövid kiadvány célja, hogy a társasjátékokat kedvelő hazai ínyenceknek is bemutassa a mankala történetét, jelentőségét illetve kalauzként szolgáljon mindazon érdeklődők számára, akik e nálunk még alig ismert különleges játékot kívánják elsajátítani. Az általunk ismertetett szabályok a mankala legismertebb, és legnépszerűbb változatai, melyek mindegyike reményeink szerint tartalmas és élvezetes időtöltést nyújthat a leendő játékosoknak.

Afrika ősi táblajátéka
Mankala és más ősi táblajátékok
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9114645&na ...

Mankala és más ősi táblajátékok - Index fórum - Törzsasztal.

Mankala és más ősi táblajátékok
Hirdetések
Oldal leírása
tablajatek.wyw.hu: Táblajáték katalógus, táblajátékok. Online játék. Sakk, domino, sudoku, MahJong, dominó, go, malom, mankala, bao, reversi, othello, backgammon.
Gyűjteményünkben 185 válogatott táblajátékok témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 185 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 46496