A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Táblajáték - wyw.hu

Tartalom:

tablajatek.wyw.hu

A dáma játék szabályai
A dáma játék szabályai
http://www.flyordie.com/games/help/checkers/hu/games_rules_checkers.html

A Dámát két játékos játssza, egyikük a fehér korongokat irányítja, ellenfele a pirosakat. Mindkét játékos 12 koronggal kezdi a játszmát. A játék célja hogy elenfelünk összes korongját levegyük, vagy mozgásképtelenné tegyük.

www.flyordie.com
A dámajáték szabályai
A dámajáték szabályai
http://mek.oszk.hu/00000/00056/html/133.htm

A dáma világszerte elterjedt, népszerű játék. A legtöbben csak az úgynevezett hagyományos dámajátékot ismerik, pedig többféle dáma van, s azoknak is többféle szabályrendszerük. A részletes szabályokat csak egyszer, a hagyományos dámajátéknál ismertetem, a többi változatnál csak az eltéréseket.

mek.oszk.hu
A go játék
A go játék
http://www.skicc.hu/ijh/htmlm/cik/8026agom.htm

Az érdeklődőt a go három dologgal kerítheti hatalmába. Az egyik a játékszabályok egyszerûsége, hiszen bárki tíz perc alatt megtanulhatja őket. A másik, hogy az egyszerű játékszabályok ellenére végtelen lehetőségeket rejt magában. Emiatt sok emberi leleményre van szükség a játékhoz.

www.skicc.hu
A go szabályai
A go szabályai
http://gowiki.hu/index.php?title=A_go_szab%C3%A1lyai

Az alábbiakban a nemzetközi, nyugaton ismert szabályokat ismertetjük. Vannak a go játéknak japán és kínai szabályai is, amelyek a legtöbb játszmában ekvivalensek a nemzetközi szabályokkal, de ritka esetben lehet eltérés. Ezenfelül létezik még Ing, AGA, EGF, Francia és Koreai szabályrendszer is.

gowiki.hu
A kezdő backgammon játékosok 12 pontja
A kezdő backgammon játékosok 12 pontja
http://www.gammon.hu/index.php/cikkek/a-kezdo-backgammon-jatekosok-12-pontja ...

A tizenkét pontot elsősorban dilemmás helyzetekben ajánljuk használni. Az ’Üss!’ szabály akár megfogalmazható lehetne így is: üss, ha nem tudod eldönteni, hogy jobb-e ütni, mint sem. Ha tudod, hogy jobb nem ütni, természetesen ne üss. Valamennyi pont nagyfokú általánosítás, de döntési helyzetekben hasznos szempontok lehetnek. Vigyázat, a 12 pont végletesen következetes alkalmazása könnyen tragédiába torkollhat.

www.gammon.hu
A logikai és táblajátékok szerepe
A logikai és táblajátékok szerepe
http://www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=2007-06-mu-KNagy-Logikai

K. Nagy Emese - A logikai és táblajáték-foglalkozások szerepe a matematikatanításban. Az emberiség ősi játékai közé tartoznak a különböző logikai és táblajátékok, amelyek az időtöltésen túl mindig fontos gondolkodásfejlesztő funkciót töltöttek be. A műhelytanulmány azt mutatja be, milyen sokoldalú szerepe lehet a matematikai gondolkodás, az absztrakciós és a szintetizáló képességek fejlesztésében e játékok felhasználásának.

www.oki.hu
A malomjáték szabályai
A malomjáték szabályai
http://mek.oszk.hu/00000/00056/html/135.htm

Érvényes malom természetesen, ha meglevő malmunkat kinyitjuk - kilépünk az egyik bábuval -, majd újra bezárjuk. Ezt ismételgetni is lehet, aminek csiki-csuki a neve; ellenszere a ki-be lépegető bábu útjának blokkolása, valamint az ugrálás, amikor lehetővé válik. A csiki-csukit megegyezés szerint tiltani is lehet.

mek.oszk.hu
A mankala táblajáték
A mankala táblajáték
http://www.terebess.hu/keletkultinfo/mankala.html

Az ősi mankala játék eredete homályába vész. A világ legrégibb (stratégiai) táblajátékának is mondják, sok száz néven ismerik és több tucat változatát játsszák Afrikában, Ázsia egyes részein, a Nyugat-Indiai szigeteken és Dél-Amerikában is. A legnagyobb népszerűségre Afrikában tett szert, hiszen a kontinens szinte valamennyi térségében játsszák. Itt jelentősége nem ritkán túlmutat egy egyszerű táblajátékén, kiemelkedő szerepet kap rítusok, ceremóniák, ünnepek (temetések, esküvők stb.) alkalmával is. Nem ritkán az uralkodói udvar legmagasztosabb rítusainak kellékeként találkozunk vele, az uralkodó beiktatáskor e játékkal bizonyította azt a stratégiai képességét, higgadtságát és bölcs előrelátását, mellyel majdan népét oltalmazza és kormányozza. Széleskörű elterjedtsége magyarázza, hogy mind magának a játéknak, mind az ehhez használt táblának megannyi változata létezik. Ezek közül most a mankala játék egyik legegyszerűbb szabályát adjuk közre...

www.terebess.hu
A pentominó
A pentominó
http://mek.oszk.hu/00000/00056/html/136.htm

A pentominó elnevezés a dominó szó szándékos félremagyarázásából ered: mintha a do szótag a kettes számnévvel állna kapcsolatban. Így született a három kockából álló trominó, a négykockás tetrominó, a pentominó és a hexominó. A társas pentominót ketten játsszák négyzetrácsos táblán; az optimális méret 8 * 8 mező.

mek.oszk.hu
A reversi szabályai
A reversi szabályai
http://mek.oszk.hu/00000/00056/html/138.htm

A reversi, az othello és a fordítgatós mellett még más neveken is ismert játékot általában nyolcszor nyolc mezőből álló négyzetrácsos táblán játsszák, amelyet nem szoktak a sakktáblához hasonlóan színezni. De természetesen valódi sakktáblán is játszható, valamint kisebb vagy nagyobb négyzetrácson is.

mek.oszk.hu
A sakk története
A sakk története
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_sakk_t%C3%B6rt%C3%A9nete

A sakk története a legendák világába nyúlik vissza. Egy ismert mese szerint egy brahmin találta ki a sakkot. Jutalmul a rádzsától első hallásra jelentéktelennek tűnő fizetséget kért, mindössze annyi búzaszemet, amennyi a sakktábla kockáira a következő szabály szerint képletesen rátehető: az első kockára egy, a másodikra kettő, a harmadikra négy, vagyis az előzőnek mindig duplája. Hamar kiderült, hogy ennyi búza nem terem a Földön. Az első ismert sakkváltozat valószínűleg Indiában alakult ki. A csaturanga (chaturanga) a modern sakkhoz képest leegyszerűsített volt. Ugyanakkora táblán játszották, ugyanazokkal a figurákkal, de a bábok mozgatása néhány szabályban eltért, és kevesebb mozgásteret adott.

hu.wikipedia.org
Abalone
Abalone
http://www.jateknet.hu/index.php?main_page=product_music_info&cPath=65&produ ...

A világ egyik legsikeresebb stratégiai, logikai játéka, melynek sikere az egyszerűségéből adódik. A játékszabály gyorsan elsajátítható és kezdődhet a küzdelem, melyhez a sakk játékhoz hasonló logikai és kombinációs készség szükséges. A játékfelületen fehér és fekete golyók sorakoznak egymással szemben. Vajon kinek sikerül az ellenfél golyóját kilökni a játékmezőn kívülre? A játék népszerűségét bizonyítja az évente megrendezésre kerülő világbajnokság, melyen tömegek vesznek részt.

www.jateknet.hu
Activity társasjáték
Activity társasjáték
http://www.gemklub.hu/termek+tarsasjatek+activity_tarsasjatek.html

Gémklub - Itt találhatóak a népszerú Activity társasjáték kiadások, a gyerek változatoktól felnőtt társasasjáték klasszikusokig, minden partijáték kedvelőnek. Activity Junior, Activity Junior Pótkérdések, Activity Kinder, Activity Kompakt, Activity Original, Activity Turbo...

www.gemklub.hu
Afrika ősi táblajátéka
Afrika ősi táblajátéka
http://terebess.hu/keletkultinfo/mankala2.html

Az ősi mankala játék eredete homályába vész. A világ legrégibb (stratégiai) táblajátékának is mondják, sok száz néven ismerik és több tucat változatát játsszák Afrikában, Ázsia egyes részein, a Nyugat-Indiai szigeteken és Dél-Amerikában is. E rövid kiadvány célja, hogy a társasjátékokat kedvelő hazai ínyenceknek is bemutassa a mankala történetét, jelentőségét illetve kalauzként szolgáljon mindazon érdeklődők számára, akik e nálunk még alig ismert különleges játékot kívánják elsajátítani. Az általunk ismertetett szabályok a mankala legismertebb, és legnépszerűbb változatai, melyek mindegyike reményeink szerint tartalmas és élvezetes időtöltést nyújthat a leendő játékosoknak.

terebess.hu
Ajándék - Meglepetések, ötletek
Ajándék - Meglepetések, ötletek
http://ajandek.wyw.hu/

Wyw katalógus ajándék témában, az alábbi témakörökkel: Ajándék nagykereskedések, Ajándék ötletek, Ajándék webáruházak, Anyák napja, Ballagási ajándék, Díszcsomagolás, Egyéb ajándékok, Előfizetés - Utalvány ajándékba, Gyermekeknek, Hasznos tippek, oldalak, Katalógusok, Könyv, CD, DVD, Külföldi ajándék oldalak, Különleges ajándékok, Mikulásra – Karácsonyra, Műszaki cikkek, Nászajándék, Óra – Ékszer, Pafüm – Kozmetika, Reklám - Üzleti ajándék, Ruházat, cipő, Személyre szóló ajándékok, Születésnapi ajándék, Valentin nap, Virágküldés.

ajandek.wyw.hu
Amőba, terítőn
Amőba, terítőn
http://tablajatekos.hu/zz2007/amo_teriton.html

Nem bizonyult a progi valami erős ellenjátékosnak, de nagyon kellemes a kivitele.

tablajatekos.hu
AprókaMóka Játék Webáruház
AprókaMóka Játék Webáruház
http://www.aprokamoka.hu

AprókaMóka Játék Webáruház, ahol minden gyereket móka vár! Megbízható, minőségi gyerekjátékok az AprókaMóka Webáruházban. Webshopunkban a babajátékoktól elkezdve a fejlesztő játékokon, a kerti játékokon, a fiús és lányos játékokon keresztül mindent megtalál. Családi légkör és sok móka vár mindenkit! Folyamatosan bővülő árukészletünkkel várunk mindenkit. Áruházunk megbízható, gyors, másnapi szállítást vállal a legtöbb termékre.

www.aprokamoka.hu
Aromo Góiskola - Mérő Csaba
Aromo Góiskola - Mérő Csaba
http://aromo.goiskola.googlepages.com/

A gó nem csak egy játék, hanem az egész életre kiterjedő látásmód is. Mindenki, aki a góba egy kicsit belemélyedt a végtelennel való egyik igazi találkozásaként tekint erre a játékra. Talán ez az élmény a legfontosabb a góban. Ezért lehet, hogy azok, akik góznak nagyon sok közös pontot találnak egymással. Ezért lehet, hogy a versenyzés nem csak pusztán a versenyekről, hanem országokon átívelő barátságokról is szól. Az Aromo góiskola kimondott célja a tehetséggondozás. Olyan gyerekeket várok, akik ismerik a gó szabályait, már játszottak néhány gópartit, és a szüleik el tudják őket hozni hetente egyszer vasárnap délután Népszínház utcai lakásomba. A góiskolába jelenleg 6-tól 12 éves korig járnak gyerekek, de igény esetén más napokon és más korosztályoknak is tudok csoportot indítani 2008 szeptemberétől.

aromo.goiskola.googlepages.com
Az Interaktív Út a Góhoz
Az Interaktív Út a Góhoz
http://mge.eqnet.hu/gorol/go_oktato/hungarian/index.html

Alapvető szabályok és ahogyan leütik a köveket. Hogyan folyik le egy játszma? Felkészülés az igazi játszmára...

mge.eqnet.hu
Oldal leírása
tablajatek.wyw.hu: Táblajáték katalógus, táblajátékok. Online játék. Sakk, domino, sudoku, MahJong, dominó, go, malom, mankala, bao, reversi, othello, backgammon.
Gyűjteményünkben 185 válogatott táblajátékok témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 185 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 46441