Sakk > Táblajáték - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sakk > 17 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Sakk - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sakk

A sakk táblajáték két személy részére, egyben sportág. A sakk szó – amely nemcsak a játékot jelenti, hanem azt a helyzetet is, amikor az ellenfél királya „ütésben van” – a perzsa sah szóból ered, amely uralkodót jelent. A sakk története a legendák világába nyúlik vissza. Az ismert mese szerint egy brahmin találta fel a sakkot. Jutalmul a rádzsától első hallásra jelentéktelennek tűnő fizetséget kért, mindössze annyi búzaszemet, amennyi a sakktábla kockáira a következő szabály szerint képletesen rátehető: az első kockára egy, a másodikra kettő, a harmadikra négy, vagyis az előzőnek mindig duplája. Hamar kiderült, hogy ennyi búza nem terem a Földön. A sakknak különféle változatai ismertek, ezek közül itt az Európában legnépszerűbb modern sakkot ismertetjük.

Sakk - Wikipédia
Sógi
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3gi

A sógi egy sakkhoz hasonló játék, amelyet Japánban űznek, és emiatt „japán sakk” néven is emlegetnek. Az eredeti és a nyugati sakktól talán a legjobban különböző változat. A tábla mérete 9x9-es, a nyugati sakkal ellentétben a vonalakat arab számokkal, a sorokat pedig kandzsival (számoknak megfelelő kínai írásjellel) jelölik fentről lefelé. Nyugaton elterjedt a sorok betűvel való jelölése is.

Sógi
Magyar Sakkszövetség
http://www.chess.hu/hu/index.php

Tájékoztató, versenyek, bajnokságok, hírek, szabályzatok...

Magyar Sakkszövetség
Kínai sakk
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADnai_sakk

A Xiangqi vagy kínai sakk az általunk ismert nyugati sakk kínai változata. Manapság az egyik legnépszerűbb táblás játék. Rokona a japán sakknak, a Sóginak (Shogi), és a koreai sakknak (Janggi). - A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Kínai sakk
Koreai sakk
http://hu.wikipedia.org/wiki/Koreai_sakk

A janggi, másnéven koreai sakk egy táblás játék, a kínai sakk (xiangqi) koreai megfelelője. A hasonlóságok ellenére a janggi sok téren különbözik a kínai sakktól. Bár mindkettőt egy 9×10-es táblán játszák, ám míg a kínai sakkban egy „folyó” szeli ketté a táblát, addig a koreai sakkban ilyen nincs. A janggi játékmenete gyorsabb, mint a hagyományos európai sakké, mivel „ugráló” ágyúk, és „nagyléptű” elefántok találhatók a bábuk között. Ám ennek ellenére a professzionális sakkjátszmák sokszor akár 100 lépésig is tartanak, és ezért lassabbak, mint az európai társuk.

Koreai sakk
A sakk története
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_sakk_t%C3%B6rt%C3%A9nete

A sakk története a legendák világába nyúlik vissza. Egy ismert mese szerint egy brahmin találta ki a sakkot. Jutalmul a rádzsától első hallásra jelentéktelennek tűnő fizetséget kért, mindössze annyi búzaszemet, amennyi a sakktábla kockáira a következő szabály szerint képletesen rátehető: az első kockára egy, a másodikra kettő, a harmadikra négy, vagyis az előzőnek mindig duplája. Hamar kiderült, hogy ennyi búza nem terem a Földön. Az első ismert sakkváltozat valószínűleg Indiában alakult ki. A csaturanga (chaturanga) a modern sakkhoz képest leegyszerűsített volt. Ugyanakkora táblán játszották, ugyanazokkal a figurákkal, de a bábok mozgatása néhány szabályban eltért, és kevesebb mozgásteret adott.

A sakk története
Magyar Sakkvilág
http://www.sakkvilag.hu/

Szakmai folyóirat - cikkek, versenynaptár, könyvajánló, webáruház, ifjúsági szekció.

Magyar Sakkvilág
Sakk szabályok
http://www.sakk.hu/help/sakk_szabalyok.html

A sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak 16 bábuja van kezdésnél: egy király, egy királynő, két bástya, két futó, két huszár és nyolc gyalog.

Sakk szabályok
Sakksziget
http://sakksziget.hu/

Sakksziget - Sakk minden napra. Sakkal kapcsolatos hírek, vélemények, érdekességek a sakk szigetén.

Sakksziget
Egyedi sakk-készletek
http://www.hungarianchess.com/

Sziluett Műhely. Budapesti művészeti manufaktúra vagyunk, 2000 óta foglalkozunk egyedi és valóban különleges sakk-készletek faragásával. Oldalainkon olyan sakk-készleteket talál, amilyeneket sehol máshol a világon, hogy miért? Azért, mert a figurákat saját terveink, illetve a megrendelő egyedi kivánságainak megfelelően alaktjuk ki. A bemutatott sakkfigurkat kézzel, igény szerinti fafajtábl készülnek limitált és számozott példányszámban az asztali sakk-készletek mérettől a kerti, nagyméretű sakk-készletek méretéig.

Egyedi sakk-készletek
Hexasakk
http://www.inf.u-szeged.hu/~gyurica/hexasakk.htm

Wladislaw Glinski találta ki e nemes fajtáját a sakknak 1971. tájékán. Elsô látásra igen bonyolultnak látszik, de valójában sokkal érdekesebbnek, izgalmasabbnak bizonyul a klasszikus sakknál. Az elmúlt majd három évtized alatt igen nagy teret hódított magának, de alapjában véve még mindig ismeretlennek tekinthető. Pedig rengeteg versenyt rendeztek már, s az sem kisebb tény, hogy e sportágnak magyar világbajnoka van.

Hexasakk
Táblajátékos - Sakk szabályok
http://tablajatekos.hu/uj2001/000sakk1.html

A kezdőállásból egymást követően, felváltva, egy-egy saját bábut mozgató játékosok célja, hogy ellenfelük királyát "bemattolják", azaz olyan helyzetbe kényszerítsék, amelyben az meg van támadva ("sakkban van") és ez a támadás már semmilyen szabályos ellenlépéssel el nem hárítható. Azt a mezőt, ill. bábut, tekintjük "támadott"-nak, amely legalább egy ellenséges bábu egyetlen lépésével elérhető.

Táblajátékos - Sakk szabályok
Internetes Sakk Játékok
http://www.logikaijatek.com/category/sakk-jatekok

Böngészőben játszható online sakk játékok. Kezdő és haladó sakk játékosok egyaránt megtalálják a nekik megfelelő játék programot.

Internetes Sakk Játékok
DreamChess v0.2.0 - Háromdimenziós
http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=2910&k=28

DreamChess v0.2.0 - Háromdimenziós ingyenes sakk letöltés. Könnyű kezelés jellemzi az ingyenes sakkot, amelyben négy különféle táblaséma áll rendelkezésre. A játékelején meghatározhatjuk az ellenfelet (ember-gép, ember-ember), beállíthatjuk a nehézségfokot, illetve betölthetjük az elmentett játékállást. A játszma során figyelemmel kísérhetjük a lépéseket és az állást, valamint lehetőség van lépésvisszavonásra.

DreamChess v0.2.0 - Háromdimenziós
SakkBarátok
http://www.sakkbaratok.hu

A SakkBarátok.hu szerveren megtalálsz mindent, amit csak az online sakk nyújthat. Játsz online játékosok vagy számítógépek ellen. Játsz online versenyeken. Játsz online a mobilodon keresztül. Levelezési sakk. Játszmák élőben. Közvetítések versenyekről. Elemzések számítógépes motorral. Részletes profilok és statisztikák. Nagymester elemzések. Kellemes hangok, cset és más kiváltságok...

SakkBarátok
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
tablajatek.wyw.hu: Táblajáték katalógus, táblajátékok. Online játék. Sakk, domino, sudoku, MahJong, dominó, go, malom, mankala, bao, reversi, othello, backgammon.
Gyűjteményünkben 185 válogatott táblajátékok témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 185 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 46491