Dámajáték > Táblajáték - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Dámajáték > 5 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Wikipédia - Dámajáték
http://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1ma

A dámajáték a világon mindenütt elterjedt, közismert táblás játék. „Kockás” (négyzetrácsos) táblán játszák, lapos, korong alakú bábukkal. Sokszor sakktáblát és sakkfigurákat használnak, de elterjedt a sakktáblánál nagyobb, 10x10-es tábla is. A játéknak sok változata van, a cél minden esetben az ellenfél összes korongjának levétele, és a legtöbb változatban az is szabály, hogy csak a világos (vagy csak a sötét) mezőkre lehet lépni. A bábukat változattól függően két vagy három sorban kell felállítani, de az ellenfelek korongjai között legalább két sort üresen kell hagyni. A továbbiakban a különböző játékváltozatokat mutatjuk be.

Wikipédia - Dámajáték
A dámajáték szabályai
http://mek.oszk.hu/00000/00056/html/133.htm

A dáma világszerte elterjedt, népszerű játék. A legtöbben csak az úgynevezett hagyományos dámajátékot ismerik, pedig többféle dáma van, s azoknak is többféle szabályrendszerük. A részletes szabályokat csak egyszer, a hagyományos dámajátéknál ismertetem, a többi változatnál csak az eltéréseket.

A dámajáték szabályai
Kínai dámajáték (csillag-halma)
http://terebess.hu/kereskedelem/jatekok/dama.html

Chinese Checkers - Kínai dámajáték (csillag-halma). 2, 3, 4 vagy 6 játékos játszhatja. Minden játékos kap 10-10 azonos színű bábut, ezeket elhelyezik a hatágú csillagot formázó játéktér valamelyik háromszögében...

Kínai dámajáték (csillag-halma)
A dáma játék szabályai
http://www.flyordie.com/games/help/checkers/hu/games_rules_checkers.html

A Dámát két játékos játssza, egyikük a fehér korongokat irányítja, ellenfele a pirosakat. Mindkét játékos 12 koronggal kezdi a játszmát. A játék célja hogy elenfelünk összes korongját levegyük, vagy mozgásképtelenné tegyük.

A dáma játék szabályai
Zala Megyei Dámajáték Szövetség
http://www.zala.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1463&Itemid=324

A Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülésének legújabb tagja 2006. őszén alakult. Célja a dámajáték mint szellemi sport és szabadidősport megye- és országszerte való további terjesztése. 5000 éves korától eltekintve, ez a játék teljesen új Magyarországon. A Szövetség egyelőre két rendes tagból áll, viszont tagjai vagyunk az Európai Dámajáték Szövetségnek és a Dámajáték Világszövetségnek.

Zala Megyei Dámajáték Szövetség
Hirdetések
Oldal leírása
tablajatek.wyw.hu: Táblajáték katalógus, táblajátékok. Online játék. Sakk, domino, sudoku, MahJong, dominó, go, malom, mankala, bao, reversi, othello, backgammon.
Gyűjteményünkben 185 válogatott táblajátékok témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 185 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 46491